«
»

Friday, April 13, 2007

ΔΙΑΛΟΓΟΣ BUSH & CONTOLIZA

George: Condi! Nice to see you. What's happening?
Condi: Sir, I have the report here about the new leader of China .
George: Great. Lay it on me.
Condi: Hu is the new leader of China .
George: That's what I want to know.
Condi: That's what I'm telling you.
George: That's what I'm asking you. Who is the new leader of China?
Condi: Yes.

George: I mean the fellow's name.
Condi: Hu.
George: The guy in China.
Condi: Hu.
George: The new leader of...

JOKE FOR THE ROAD

A lady goes to her priest one day and tells him, "Father, I have a problem. I have two female parrots, but they only know how to say one thing." "What do they say?" the priest inquired. They say, "Hi, we're hookers! Do you want to have some fun?"
"That's obscene!" the priest exclaimed; then he thought for a moment. You know," he said, "I may have a solution to your problem. I have two male talking parrots, which I have taught to pray and read the Bible. "Bring your two parrots over to my house, and we'll put them in the cage with Frank and Jacob. My parrots can teach your parrots to pray and worship, and your parrots are sure to stop saying that phrase in no time."
"Thank you," the woman responded, "this may very well be the solution." The next day, she brought her female parrots to the priest's house. As he ushered her in, she saw that his two male parrots were inside their cage, holding rosary beads and praying.
Impressed, she walked over and placed her parrots in with them. After a few minutes, the female parrots cried out in unison: "Hi, we're hookers! Do you want to have some fun?" There was stunned silence.
Shocked, one male parrot looked over at the other male parrot and exclaimed, "Put the beads away, Frank, our prayers have been answered!
Heheheeeeeeee males are males

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ


Ευτυχία…Τι παράξενη λέξη! Την κυνηγάνε τόσοι άνθρωποι, κι όμως τόσο λίγοι τελικά την αγγίζουν! Αλλά τι χρειάζεσαι για να γίνεις πραγματικά ευτυχισμένος; Σίγουρα κουράγιο και τόλμη, μα ακόμη πιο σημαντικό είναι να μπορείς να κάνεις σωστή αξιολόγηση των επιλογών σου. Ειδικά για εμάς τους μαθητές, οι προτεραιότητες που βάζουμε στη ζωή μας καθορίζουν απόλυτα τη μετέπειτα πορεία μας. Καθώς αναλογιζόμουν αυτό το θέμα, θυμήθηκα ξαφνικά την ακόλουθη ιστορία:

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο ρώτησε:

-Είναι γεμάτο το βάζο;

Και οι μαθητές απάντησαν:

-Ναι είναι γεμάτο.

Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:

-Είναι γεμάτο το βάζο;

Και οι μαθητές απάντησαν:

-Ναι είναι γεμάτο

Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:

-Είναι γεμάτο το βάζο;

Οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν:

-Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει πήρε από την χάρτινη κούτα δύο μπουκάλια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:

-Είναι γεμάτο το βάζο;

Οι μαθητές αυτή τη φορά γέλασαν και είπαν:

-Ναι, είναι γεμάτο.

-Τώρα, λέει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αυτό αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.

1. Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας, οικογένεια, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι καλοί σας φίλοι. Είναι τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη.

2. Τα βότσαλα είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές, η δουλειά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τα στερεοφωνικά μας. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής.

3. Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα τα πολύ μικρά της ζωής. Αν βάλεις πρώτα άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες αλλά ούτε για τα βότσαλα. Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε πια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε τη σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας, χαρείτε με τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τα στερεοφωνικά σας. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες. Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε:

-Καλά, η μπύρα τι αντιπροσωπεύει;

Ο καθηγητής γελώντας του απαντά:

-Χαίρομαι που ρωτάς. Θα σας πω. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ!

ΓΛΥΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

ΓΛΥΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Πείτε μου! Όχι, πείτε μου! Υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο πιο θεσπέσιο, πιο γευστικό, τίποτα άλλο που να σε κάνει να αισθάνεσαι περισσότερη ευχαρίστηση και πειρασμό από την …σοκολάτα; Υπάρχει άνθρωπος που να την έχει δοκιμάσει και να μην έχει γοητευθεί από την ντελικάτη της γεύση; Σκούρα υγείας, λευκή, γάλακτος, με αμύγδαλα ή γέμιση κεράσι, από το Εκουαδόρ ή τον Αμαζόνιο, δεν έχει σημασία. Ο καθένας με το γούστο του αλλά όλοι με μια σοκολάτα! «Αν ήμαστε ό,τι τρώμε , τότε εγώ είμαι μία σκούρα σοκολάτα 51 κιλών» είχε πει κάποτε ένας φημισμένος σεφ, και μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί του!

Όσο για την ιστορία της…2000 ετών!! Το όνομα της προέρχεται απ’ την λέξη των Μάγια xocolatl. Οι Μάγια χρησιμοποιούσαν τους σπόρους του κακάο ως φάρμακο, και στα λατινικά το κακαόδεντρο ονομάζεται Theobroma(!), ένα ομολογουμένως αταίριαστο όνομα για την αγαπημένη μας λιχουδιά, που όμως σημαίνει «τροφή των θεών». Για τους Ατζέκους οι σπόροι κακάο ήταν προϊόν σπάνιο και πολύτιμο σαν τον χρυσό, που το έδωσε στο λαό του, σύμφωνα με τον θρύλο, ο θεός Κουετζακοάτλ. Ο Μοντεζούμα, ο τελευταίος ηγέτης των Ατζέκων, έπινε περίπου 50 μπολ σοκολάτα την ημέρα και διέταζε να ετοιμάζουν 200 μπολ για τα μέλη του παλατιού του!

Φαίνεται όμως πως σήμερα η σοκολάτα έχει χάσει την υπόληψή της! Κατηγορείται για ένα σωρό αποτρόπαια εγκλήματα: παχυσαρκία, ακμή…Συκοφαντίες λέω εγώ! Το ξέρατε ότι δεν έχει ποτέ αποδειχτεί επιστημονικά ότι προκαλεί σπυράκια; Το ξέρατε ότι δεν μας κάνει αυτή χοντρούς, αφού δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη, αντιθέτως η καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα βελτιώνει τον μεταβολισμό μας; Το ξέρατε ότι έχει πολλές ακόμα ευεργετικές ιδιότητες, εφόσον, εκτός από τις πολλές θερμίδες για τις οποίες φημίζεται, περιέχει και πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, καφεΐνη, σίδηρο, χαλκό, και δεν συμμαζεύεται; Επίσης βοηθά στην μείωση της πίεσης του αίματος και στη θεραπεία του βήχα, της μελαγχολίας και της ερωτικής απογοήτευσης! Τέλος μπορεί κάλλιστα να είναι μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής!

Τι να πω! Ελπίζω όσοι είχαν παρεξηγήσει αυτό το υπέροχο έδεσμα, μετά από τούτο το μικρό άρθρο να αλλάξουν γνώμη. Η σοκολάτα είναι πειρασμός, δεν αντιλέγω. Και πάντα ισχύει το «παν μέτρον άριστον», που λέγανε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι! Όμως οι πειρασμοί δεν είναι πάντα για να αντιστεκόμαστε! Που πιστεύουμε τέλος πάντων, στις ενοχές ή στην ευτυχία ...; Πριν πεταχτώ μέχρι το περίπτερο για μια μεγάλη Παυλίδου Υγείας, θα τελειώσω με μια σοφή, πολύ σοφή φράση του John G. Tullius, σπουδαίου εικονογράφου και λάτρη του ‘γλυκού πειρασμού’:

«Οι 9 στους 10 λένε ότι τους αρέσει η σοκολάτα. Ο 10ος λέει πάντα ψέματα…!»