Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι;
Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες.
Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως
το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από
τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε? Γιατί
πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο.
Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να
τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να
το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια..
Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ,
ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε
νερό για 14 χρόνια !!!
Αν επιλέξεις να προωθήσεις αυτό το μήνυμα στους φίλους σου, το
περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί.
Στο κάτω-κάτω είναι καλό για όλους μας!!!
Γιώργος Καρούντζος
Χημικός. Μηχ., PhD
Υπεύθυνος
Περιβαλλοντικής
Διαχείρισης ΣΕΥ
Note απο Έρση: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΛΑΔΙ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ Ή ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΑΝΑΜΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ!!!
Wednesday, February 13, 2008
Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι;
έστειλε δροσιά η Έρση στις 2/13/2008 12:53:00 AM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 δροσοσταλίδες:
Καλά, εντυπωσιάστηκα!!
αν και σπανίως τηγανιζω, όμως θα το προωθήσω κι εγώ.
εξαιρετική πληροφορία.
μπράβο!!
ευχαριστω πολυ!!και εμενα αλλοι μου το προωθησαν... διαβασα ξερεις την αναρτηση σου "ευγενια και ειρηνη"...ηταν τοσο γλυκια!!!...
Κατα πόσο μολύνονται τα 1.000.000 λ. νερό δηλαδή απο 1 λ. λάδι? Το πίνεις και πεθαίνεις? ή το πίνεις και αυξάνονται οι τοξίνες στο αίμα σου, όπως αυξάνονται και όταν κάνεις μια βόλτα στη πόλη, όταν καπνίζεις ή όταν τρως τηγανητά?
Αν το στείλεις στη χωματερή για κάψιμο,,, βάλε και όλα τα πλαστικά μπουκαλάκια που προτείνεις(νερού, αναψυκτικού).. ξέρεις πόσα λίτρα αέρα μολύνεις?
Και μετά? Το ξέρεις ότι τα καμένα σκουπίδια μας ξεπλένονται με τη βροχή και οδηγούνται μέσω των υπόγειων υδροφόρων ΚΑΙ ΠΑΛΙ στη θάλασσα? Διόρθωσέ με αν κάνω κάπου λάθος.
Το πρόβλημα είναι οτι μια χωματερή μπορεί να υποβαθμίσει ολόκληρες κοινότητες γύρω της? Γιατί? Γιατί κάποιοι (όπως εμείς μάλλον) πιστεύουν οτι έχουν δικαίωμα να στέλνουν "τα κακάκια" τους σε άλλες γειτονιές, μακριά απο την αυλή τους. Και όταν οι άνθρωποι που ζούνε κοντά στη χωματερή διαμαρτύρονται, οι "ευρωπαίοι οικολόγοι πολίτες" δεν αντιδρούν στα σκυλιά που αμολιούνται για να επιβάλουν τη τάξη..
http://xyta-lefkimis.blogspot.com/2008/05/blog-post_9060.html (Νέα επίθεση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη)
http://stigalaria.wordpress.com/2008/10/16/mat-xyta-elliniko-giannena/ (Ελληνικού Ιωαννίνων )
..αυτά είναι τα πιο πρόσφατα που θυμάμαι..
Αν λοιπόν υπάρχει τελικά "σωστός τρόπος" να διαχειριστούμε τα τοξικά μας απόβλητα, πιστεύω πως θα έπρεπε ΝΑ ΤΑ ΘΑΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!
Κι αν δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνάκι ακάλυπτο απο τσιμέντο κοντά στη κουζίνα μας, κι αν δε μπορούμε να καταλάβουμε οτι τα τηγανητά μολύνουν με τοξίνες πρώτα απ’ όλα αυτόν που τα τρώει,,
,, τουλάχιστον να μη νιώθουμε οτι το περιβάλλον ή οι συνάνθρωποι μας, μας ευγνωμονούν.
Το να πιστεύεις οτι αντί να ρίξεις το λάδι στο νεροχύτη έκανες το κόπο να πάς μέχρι το κάδο που έχεις δίπλα στο ψυγείο, και κάτι έκανες!?! Αν μη τι άλλο πιστεύω πως είναι υπεκφυγή. Το περιβάλλον στο σημείο που το καταντήσαμε δε σώζεται μέσα απο τη κουζίνα.
Το περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί εάν κλείσεις τώρα ας πούμε την πολύτιμο P.C. σου και αντί για να συμμετάσχεις σε άλλο ένα «petition για το περιβάλλον», πας μέχρι το φυτώριο της γειτονιάς σου, δώσεις 10 ψωροευρό και πάρεις ένα δεντράκι. Κατόπιν πήγενε φυτεψέ το (όπου βρείς χώμα, και αν δε βρείς σπάσε λίγο τσιμέντο κάπου και ΒΡΕΣ) και πέρνα κάθε λίγες ώρες για να το προστατέψεις από τα ρεμάλια του Δήμου, τον Κολόμπατσο, τους τυμβωρύχους της αρχαιολογίας και δε ξέρω γω ποιος άλλος θα σου πέι οτι πρέπει να το ξυλώσεις,,, πάντα για το καλό όοοοολων μας. Αμ δε
να σου πω ρε φιλε εγω τουλαχιστον προσπαθω. κανω οτι μπορω για να ζω οικολογικα και το pc δν το ανοιγω συχνα. μιλας λες και εισαι καλυτερος! Εσυ τα κανεις οσα προτεινεις?? οσο για την αποψη σου οτι δεν αλλαζει τπτ αν κανει ο καθενας μας μια μικρη προσπαθεια στην κουζινα του..., ε λοιπον μαθε οτι χαρη σε κατι τυπους σαν και σενα με τετοιες απαισιοδοξες αποψεις παει το περιβαλλον κατα διαολου.
και το κειμενο δν το εγραψα εγω αλλα ο Γιώργος Καρούντζος
Χημικός. Μηχ., PhD
Υπεύθυνος
Περιβαλλοντικής
Διαχείρισης ΣΕΥ.
εγω εγραψα το σχολιο ομως απο κατω. εναλλακτικη λυση για το χρησιμοποιημενο λαδι. και ουτε πλαστικα μπουκαλακια πανε χαμενα ετσι. γκρινιαρη
Post a Comment