«
»

Thursday, August 30, 2007

Συνταγή - Ρώγες της Αφροδίτης

Αυτη τη συνταγη την πρωτοειδα στις ταινιες Chocolat και Amadeus. Δεν υπαρχει σε κανενα ελληνικο βιβλιο. Την μεταφρασα μονη μου απο ενα αγγλικο βιβλιο συνταγων με μεγαλη επιμελεια και μερακι!Την εχω φτιαξει πολλες φορες και καθε φορα την απολαμβανω με το παραπανω. Για τους αυθεντικους λατρεις της σοκολατας!

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΪΚΕΣ ΤΡΟΥΦΙΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!!!

Υλικά: (για 60 τρούφες)

Για το ganache:

540 γρ. υψηλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα κομματιασμένη

1 ½ κούπα (πλήρη) κρέμα γάλακτος

6 κτσ. (ανάλατο) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

900 γρ. υψηλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα για tempering

450 γρ. υψηλής ποιότητας λευκή σοκολάτα κομματιασμένη για το τελικό βούτηγμα

Εκτέλεση:

Για το ganache:

Ζέστανε την κρέμα γάλακτος ίσα ίσα να βράσει και ρίξε μέσα την κομμένη σοκολάτα. πρόσθεσε το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με το σύρμα ώστε το μίγμα να ομογενοποιηθεί και να γυαλίζει. (Αν δεν έχει λιώσει τελείως ζέστανε για λίγο ακόμη).Άσε το μίγμα να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου ώσπου να πήξει αρκετά ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κορνέ. Με ένα κορνέ No7 φτιάξτε τις τρούφες πάνω σε μια λαδόκολλα και ασ’ τες να «χαλαρώσουν» στο ψυγείο ή σε θερμοκρασίας δωματίου.

Για το tempering:

Λιώσε σε Bain-Marie(ή σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει) τα 2/3 περίπου της σοκολάτας. Απόκρινε απ’ την φωτιά, πρόσθεσε το υπόλοιπο της σοκολάτας και ανακάτεψε ώστε να λιώσει. Η σοκολάτα θα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να έχει θερμοκρασία γύρω στους 32˚C.

Για τη λευκή σοκολάτα:

Κάνε tempering με τον ίδιο τρόπο που εφάρμοσες στη σκούρα σοκολάτα, μόνο που το νερό δεν πρέπει να είναι σε σημείο βρασμού αλλά απλά πολύ ζεστό. Η σοκολάτα πρέπει να είναι γύρω στους 30˚C.

Βούτηγμα:

Όταν το ganache έχει σταθεροποιηθεί, βούτα με ένα πιρούνι μια τρούφα ολόκληρη μέσα στη σοκολάτα. Κούνα λίγο την τρούφα και ακούμπα την σε λαδόκολλα. Συνέχισε έτσι με όλες τις τρούφες. Ξαναζέστανε λίγο την σοκολάτα αν είναι απαραίτητο. Μόλις η εξωτερική σοκολάτα σταθεροποιηθεί, βούτα την άκρη κάθε τρούφας στην λευκή σοκολάτα και κούνα λίγο την τρούφα. Οι τρούφες τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή επιτυχία!!!

2 δροσοσταλίδες:

Anonymous said...

Με 1890 γραμμάρια σοκολάτας (2 κιλά σχεδόν), χωρίς την κρέμα γάλακτος, έφτιαξες 60 τρουφάκια?
Μήπως να τα ξαναμετρήσουμε?
Και επ΄ευκαιρίας, δες κι αυτό:

http://www.sintagespareas.gr/sintages/roges-tis-afroditis.html

Μέχρι και τη φωτογραφία σου έχει ο...Νοσταλγός κι η συνταγοπαρέα!
:)

Έρση said...

αγαπητε φιλε,
πρωτον ενημερωτικα σε πληροφορω πως 900 και 540 γρ σοκολατας μας κανουν 1440 γρ - η λευκη σοκολατα χρησιμοποιειται μονο στην κορυφη της τρουφας και οχι στην παρασκευη της. Δευτερον η σοκολατα σ'αυτο το τρουφακι ειναι πυκνης συνθεσης αφου προκειται για γκαναζ με επικαλυψη σοκολατας, επομενως μην σε ξεγελα η ποσοτητα. 60 τρουφακια ειναι πολλα - δοκιμασε την συνταγη και θα δεις οτι δεν θα σου περισσεψει σοκολατα (ισως μονο περισσεψει λευκη).
Οσο για το λινκ που μου εδωσες, εγω ειμαι ο Νοσταλγος που εκανε την αναρτηση της συνταγης, εξου και η ομοια φωτογραφια!!

Αν δοκιμασεις την συνταγη πες μου την γνωμη σου!! ;)